Alkuone

Vlaggen

 

Kunstgroep Alkuone brengt een gevarieerd programma of spektakel met Italiaanse en grote vlaggen. Vendelzwaaien is een Vlaamse traditie. Alkuone brengt dit op een vernieuwde, originele en spectaculaire manier. Onze grote vlaggen meten 2m bij 2m, zijn bevestigd aan een stevige stok met tegengewicht en wegen gemiddeld 4 kg.

De ene vlag na de andere vliegt de lucht in! In aangepaste kostuums (klassiek, historisch of modern) brengen de jongens en meisjes van Alkuone beweging en kleur in een optocht of op uw evenement. Ons eigen trommelkorps zorgt daarbij voor het juiste ritme.

Alkuone beschikt over een uitgebreid vlaggenarchief: historische vlaggen, provincie- en landenvlaggen (waaronder alle vlaggen van de Europese Gemeenschap) en artistieke vlaggen. Een optreden met vlaggen komt vooral tot zijn recht in open lucht (stoeten, parken, ...) maar kan ook gebracht worden in grotere congres- en evenementenzalen.

Het vlaggenspektakel kan gebracht worden in combinatie met een podiumoptreden en kan flexibel én op maat ingepast worden in grotere shows.